5 מזונות שמומלץ להימנע מהם כדי לשמור על שיניים לבנות

הקשר בין שיניים בריאות וחיוך לבן ובוהק ובין התזונה שלנו הוא ברור ומוחשי מאד. רופאי השיניים יכולים להבחין בקלות בנזקים שתזונה לא בריאה גורמת לשיניים. ישנם מזונות שגובים מחיר גדול מהשיניים שלנו וגורמים לנו לפנות לטיפולי הלבנת שיניים. אלו הם חמישה מזונות שכדאי להימנע מהם על מנת שנוכל לשמור על שיניים לבנות ונקיות.

אז מהם 5 מזונות שמומלץ להימנע מהם כדי לשמור על שיניים לבנות ?

ממתקים ומאכלים עתירי סוכר:

הגורם הראשון והעיקרי לנזקים בשיניים הוא כמובן הסוכר. קבוצת הממתקים, החטיפים המתוקים והמיצים עתירי הסוכר מהווה גורם מסכן לשיניים בכלל, אך גם יוצרת כתמים ונזקים למראה השיניים. אם אתם רוצים חיוך מושלם, כדאי להימנע מצריכת סוכר באופן מוגזם, מאכילת ממתקים וחטיפים.
לצד הסכנה שבצריכת הסוכר עצמו, ממתקים רבים מכילים צבעי מאכל שגורמים לצביעת השיניים גם אם לא נשים לב לכך מיד. בנוסף, צבעי המאכל והחומרים המשמרים כוללים חומצות שמזיקות לשיניים וגורמות גם לשינוי צבע השיניים ולבעיות חמורות יותר.

קפה ומשקאות על בסיס קפאין:

קפה מכל סוגיו, תה עם קפאין, משקאות אנרגיה, קולה וכל משקה שיש בו קפאין, יכול ליצור כתמים על השיניים. הכתמים הצהובים שיוצר הקפה יוצרים חיוך שהוא ממש לא לבן ובוהק. בנוסף, משקאות אלו שברובם יש גם תוספת של סוכר, פוגמים בשיניים ויוצרים בעיות שונות שיחייבו הרבה יותר מתהליך הלבנת שיניים.

מזונות דביקים:

ריבה מתוקה, ממרח שוקולד, סוכריית טופי שנדבקת לשיניים ואפילו מסטיק יכולים ליצור כתמים על השיניים. מומלץ להימנע מכל אלו גם בגלל הסוכרים שהם מכילים, אך גם בגלל המרקם הדביק שנצמד לשיניים, משאיר שאריות ויכול לפגוע בגוון השן. חשוב לציין שלעיסת מסטיק ללא סוכר אינה פוגמת בשיניים ואף יש לה יתרונות חשובים.

יינות ומשקאות

יינות הם משקאות חומציים מאד ולכן הם יוצרים כתמים על שיניים לבנות. נהוג לחשוב שדווקא יין אדום הוא זה שיוצר את הכתמים החמורים ביותר, אבל למעשה גם ביין לבן יש רמת חומציות גבוהה מאד, לעיתים גבוהה יותר מביין אדום. רמת החומציות הגבוהה היא הגורם העיקרי להופעת כתמים על השיניים. בקבוצה זו נכללים גם משקאות אלכוהוליים תוססים, קוקטיילים ומשקאות נוספים שיש בהם סוכר וצבעים מלאכותיים, היוצרים כמובן פגיעה בצבע השן.
משקאות קלים בעלי גוון כהה, ביניהם קולה, משקאות אנרגיה ומיצים מפירות יער, יוצרים כתמים על השיניים בעיקר כאשר שותים אותם בטמפרטורה נמוכה מאד.

צ’יפס ומזונות עתירים בעמילן

צ’יפס, תירס ושאר מרכיבים עתירים בעמילן יכולים ליצור גוון צהוב של השיניים. ברוב המקרים נתקעים סיבים מהמאכלים האלו בין השיניים ונותרים שם לאורך היום עד שאנחנו מצחצחים את השיניים. בזמן הזה הם יוצרים נזק לגוון השן ושולחים אותנו ישר למרפאה לבצע הלבנת שיניים. צחצוח לאחר אכילת תפוחי אדמה מטוגנים או תירס יכול לשפר את המצב.

עד כאן, 5 מזונות שמומלץ להימנע מהם כדי לשמור על שיניים לבנות.

כתיבת תגובה