הרמת סינוס

הרמת סינוס הוא חלק מטיפול שיניים כירורגי אשר מערב את חלל הפה כולו. על מנת ששתלים ותותבות שונות יחזיקו מעמד ביציבות, יש להכין את העצם התומכת לקליטתן. יש לוודא כי העצם יכולה לעמוד במעמסה וכי יש מספיק עצם על מנת שטיפול כוללני זה יוכל להיות בטוח. הסינוס, הינו חלל האוויר הנמצא מעל השיניים הקדמיות. בהרמת סינוס, מגדילים את החלל הזה הנוצר בין העצם לבין הסינוסים, על מנת לרווח מקום לשתלים הדנטליים.

הרמת סינוס יכולה להתבצע בשתי דרכים עיקריות: פתוחה או סגורה. שיטות אלה מתייחסות לזמן בו מתבצעת הזרקת חומר המילוי. בשיטה הפתוחה, המילוי יתבצע בפתיחת הסינוס לפני ההשתלה, בעוד שבשיטה הסגורה, המילוי יתבצע בזמן ההשתלה עצמה. ישנם מקרים, בהם יחליט הרופא להימנע מהרמת סינוס, שהינו הליך מורכב ומסובך, על ידי השתלת שתלים מיוחדים המאפשרים השתלה על עצם דקה.

הסיבוכים המלווים את הרמת הסינוס מועטים אולם קיימים, כדוגמת קריעת הממברנה (הקרום המקיף את הסינוסים). קריעה זו אינה קריטית, אולם היא אינה מאפשרת את המשך הפרוצדורה כפי שתוכננה. כמו כן, קיימת סכנה לזיהומים ודחיית השתל, בדומה להשתלות אחרות.

 

הרעיון העומד מאחורי הרמת סינוס

מכיוון ששתלים דנטליים הוכיחו עצמם כחזקים, יציבים ובעלי מראה אסתטי, הם מועדפים על רופאי שיניים רבים, כמו גם על מטופלים. אולם לשתלים דנטליים יש תנאים מוקדמים אשר מחייבים את קיומם לפני שתוכל להיעשות ההשתלה. חלק מתנאים אלה הינם עצם בריאה ומאסיבית אשר תוכל לעמד בלחץ המאתגר אשר מציבים השתלים הדנטליים. אצל רבים מהמטופלים, העצם נמצאת כדקה ביתר, עקב מחלת חניכיים או פגיעה אחרת אשר תרמה להידלדלות העצם.
העצם החסרה ברוב המקרים, היא העצם האנכית לסינוסים. השיניים הטוחנות כמו גם המלתעות מגיעות עד הסינוסים. כאשר יש צורך בשתלים במקום שיניים אלה, לפעמים יש צורך בהגבהת אזור הסינוסים באמצעות השתלת עצם בין הסינוס ללסת. הטיפול נעשה כך שמרימים את הסינוס וממלאים את העצם תחתיו על ידי הזרקת חומר. טיפול זה הינו היעיל ביותר ובעל התוצאות הטובות ביותר כאשר מודדים אותם לאורך זמן ובהשוואה לחלופות הטיפול האחרות.

 

איך נעשית הרמת סינוס?

הרמת סינוס הינו פעולה כירורגית, אשר ניסיון ומיומנות רבה נרכשה בעשייתה. למרות שכיום היא נחשבת לפעולה שכיחה וסטנדרטית, עדיין עם זאת, יש לחפש את הכירורג המיומן ביותר בכדי להשיג את התוצאות האופטימליות. התוצאה, הן מבחינה אסתטית והן מבחינת יציבות השיניים ומיקומם היא הטובה ביותר. הרמת הסינוס נעשית כאשר יש צורך בהשתלת שתלים בחלק האחורי של הלסת העליונה.

בשיטה הסגורה, נוצר חור (באמצעות מקדחה) בלסת אשר בו מושם תחליף העצם. תחליף העצם מגיע בצורת חלקיקי אבקה המתגבשים לכדי עצם מלאכותית. כאשר ההשתלה נעשית בו זמנית עם השתלת העצם, אין צורך בהמתנה נוספת, ואפשר להמשיך את הפרוצדורה כנדרש. בשיטה הפתוחה, החור הנפער בלסת יהיה גדול יותר כך שהסינוסים ייראו מבעדו. האבקה המוחדרת מעבה את הלסת, בתהליך אשר דומה לזה הקורה בשיטה הסגורה.

פעולה זו הינה כואבת ומצריכה לקיחת משככי כאבים לפחות מספר ימים לאחר ההליך עצמו. כמו כן יכולים להופיע דימומים מהמקום. בשיטה הפתוחה, השתלים יושתלו מספר חודשים לאחר השתלת העצם ותפירת החיך. במקרה בו מורגשים כאבים שאינם עוברים או דימומים חזקים, יש לפנות שב לרופא המטפל לבדיקת ובירור הנושא. סיבוכים או תופעות לוואי יכולים להיות מועטים יותר, במידה והמטופל ישמור על היגיינת הפה ועל כל ההמלצות אשר יינתנו לו לאחר הליך זה.