גשר בשיניים

גשר בשיניים, בעבר, היה טיפול אשר נועד אך ורק לילדים על מנת להתגבר על בעיות שיניים מסוימות. בשנים האחרונות, המודעות למראה אסתטי והיגייני, כמו גם החשיבות שישנה לבריאות השיניים, מושכת מבוגרים ומבוגרות כאחד לטפל בשיניהם מתוך מטרה זו. מטרת גשר בשיניים היא להשלים חסר של שן אחת או שתיים, הן קדמיות והן אחוריות. אובדן שיניים, בנוסף להיותו בעיה לא אסתטית עלול אף לגרום לנסיגת העצם, אשר נחשבת לבעיה רפואית אקוטית.

גשר בשיניים הינו, למעשה, שינים מלאכותיות המודבקות ללסת בעזרת אמצעים שונים. ישנם סוגים שונים של גשרים לשיניים, אשר מותאמים למטופל הספציפי על פי מצב השיניים הקיימות וצרכיו מהטיפול עצמו. הטיפול מתבצע אצל רופאי שיניים המומחים בתחום שיקום הפה, במרפאתם, תחת הרדמה מקומית. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי עלות גשר לשיניים עלול להיות גבוה ולארוך זמן רב, ומחייב טיפול שיניים מלא.

ישנם תחליפים לגשר בשיניים, אשר יכולים אך הם פתור בעיה של שיניים חסרות כמו תותבים או כתרים. ההחלטה בדבר אורטודנט המטפל ביישור שיניים
הטיפול הדיפניטיבי יכולה להתקבל רק על ידי רופא השיניים אשר לוקח בחשבון פרמטרים רבים.

 

איך מתבצע גשר לשיניים?
יישור שיניים בעזרת גשר

גשר לשיניים דורש פגיעה בשיניים הקיימות, ולכן כאשר שיניים אלה לא בריאות בלאו הכי, הפגיעה בהם תהיה שולית. הטיפול כולו מתבצע בכמה שלבים אשר כל אחד
מהם ידרוש הרדמה מקומית. בשלב הראשון, יבצע רופא השניים את השחזת השיניים אשר עליהן ייבנה הכתר. לאחר מכן, יטביע הרופא את תבנית השיניים וישלח אותם למעבדה לבניית הגשר.

הגשר הזמני, אשר יותקן עד להגעת הגשר הסופי, יהיה לרוב מפלסטיק. רק לאחר קבלת הגשר הקבוע, מדידתו ואישורו הסופי, הוא נשלח שוב למעבדה,
יש להקפיד לנקות את השיניים ולשמר על היגיינה מרובה (צחצוח שיניים מקפד ושימוש בחוט דנטלי), לאחר טיפולי שיניים והשתלת גשר בשיניים. גשר בשיניים נוטה לצבור זיהומים ודלקות כמו גם עששת. טיפולים קבועים אצל שיננית, על מנת להוריד אבנית ולנקות את השיניים באופן יסודי, יכולים אף הם לתרום להארכת חייו של הגשר.

בדרך כלל, אורך חייו של גשר בשיניים נע בין 5 ל-10 שנים, תלוי בהקפדה על ההמלצות הניתנות.תאים את גוון הצבע הרצוי, זה אשר יתאים לשיניים הקיימות. הגשר הקבוע, לכשיגיע, יודבק בתחילה באופן זמני למספר שבועות, ולאחר תקופת הסתגלות יוכל להיות מודבק לצמיתות.

 

סוגי גשרים לשיניים ואיך הוא עוזר ליישור השיניים

הבחירה בסוג הגשר תיעשה, לרוב, על פי בחירתו של הרופא, מבין שלוש סוגי גשרים: גשר קבוע, גשר מרילנד וגשר קנטילבר. הבחירה תיעשה על פי מצבו הספציפי של המטופל, מצב השיניים הקיימות ומצב בריאותו הכללי. בגשר קבוע, מולבשים שני כתרים על האזורים הסמוכים לשן החסרה, והם אלה המחזיקים את השיניים המלאכותיות אשר יושתלו באזור הריק. גשר קנטליבר- נעשה בדומה לגשר הקבוע אולם מוגבל לשן חסרה אחת בלבד.

ואילו גשר מרילנד לא מצריך כתרים, אלא נעשית בו צריבה אשר תתמוך את השיניים המלאכותיות. מעבר לכך, ישנה אפשרות לביצוע גשר מודבק, אשר זול יותר מזה הקבוע, אולם מצריך שיניים בריאות לצידי השיניים החסרות.

מעבר לסוג הגשר ישנה אפשרות בחירה בחומר ממנו הוא עשוי. הבחירה נעשית מבין מתכת (בעל מראה אסתטי ירוד), חרסינה על בסיס מתכת, וחרסינה בלבד. לכל אחד מחומרים אלה ישנם יתרונות וחסרונות משלו. הגורמים אשר ישפיעו על בחירה בחומר זה או אחר יהיו חוזק, עמידות בפני שחיקה ומראה אסתטי, אשר הינו חשוב כאשר הבעיה מתבטאת בשיניים הקדמיות.

רוצים לקבל מידע נוסף?
רוצים לדעת כמה עולה גשר בשיניים לרבות מידע אודות מבצעים והטבות?
צרו איתנו קשר באמצעות טופס צור קשר באתר

השירות אינו כרוך בתשלום וללא התחייבות!

אהבתם את הכתבה? בבקשה תפרגנו [kkstarratings]